İngiliz Tuzunun Yan Ekileri




Mağnezyum sülfat, yaygın olarak bilinen adıyla Epsom Tuzu veya İngiliz Tuzu, piyasada çeşitli yararları için kullanılmaktadır. Taşikardi (kalp atışının fazla olması), nöbetler, cilt yaraları ve kabızlık gibi bir çok rahatsızlık tedavisi için kullanılmaktadır. Epsom tuzunun bazı yan etkileri göz ardı edilmemelidir.

Hipotansiyon ( Düşük Tansiyon)

Epsom tuzu kan damarlarında gevşeme yaratarak tansion düşmesine neden olabilir. Bu yüksek tansiyon hastaları için avantajlı bir durum olasa da tansiyonu normal veya düşük seyreden kişilerde ciddi sorunlara neden olabilir.

İshal

Epson tuzunun yaygın olarak kullanıldığı alanlardan birisi de kabızlık tedavisidir. Epsom tuzu mushil etkisi göstermektedir. Bazı kişilerde, şiddetli ishal, kusma  ve diğer sindirim sistemi sorunlaran neden olabilmektedir.

Alerjik Etkiler

Epson tuzu, başka ilaçlar ile etkileşim göstererek alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kaşıntı, dudak, dil ve yüzde şişlik sonucunda nefes almada zorlanma, ürtiker denilen deri döküntülerine neden olabilir. Beklenmeyen bir etki görürseniz doktora başvurmakta gecikmeyin.

Yorumlar