Prostat Nedir?




Belli bir yaş üzeri erkeklerin korkusu “Prostat” hakkında birkaç bilgi vermek istedim. Prostat nedir? Prostat Başlangıcı Nedir? Prostatın İyi Huylu Büyümesi (BPH) nedir?  Gerçekten korkulacak bir şey mi prostat? Bu soruları cevaplayalım şimdi.

Prostat Nedir?

Prostat, idrar torbasının çıkış kısmında kestane şeklinde ve yaklaşık ağırlığı 20 gr civarında olan erkek üreme ve üriner siteminin önemli bir organıdır.

Prostat Başlangıcı Nedir?

Prostat başlangıcı diye bir kavram tıbbı olarak kullanılmamaktadır. Özellikle hastaların kullandığı bir ifadedir. İdrar yapmak ile ilgili şikayetleri olan hastaların neden olduğu bilinmeyen bir şekilde başlangıç diye bir ifade kullanırlar. Sanırım kendilerini rahatlatmak için kullanıyorlar diye düşünüyorum.

Prostat Büyümesi Nedir? 

Prostat, 30 yaşından sonra yavaş yavaş büyüme gösterir. Prostat büyümesi, prostatın kanser olmayan iyi huylu büyümesidir. BPH olarak adlandırılır. İdrar yolunda tıkanıklık oluşturmaya başladıktan sonra da belirtiler vermeye başlar. Bu belirtiler, idrar yaparken zorlanma, kesik kesik idrar yapma, geceleri idrara kalkma, idrar başlarken bekleme, idrarı tam boşaltamama hissi gibi belirtilerdir. Daha detaylı bilgi içinwww.urosaglik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar