Yeşil Kahvenin Faydaları




Kahve tüm dünyada yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Yeşil kahve, son dönemde adından sıkça söz edilen kavrulmamış çiğ kahve tanelerinden elde edilen kahvedir. Yeşil kahve serbest oksijen radikallerini yok eden güçlü bir antioksidan olan klorogenik asit açısından zengindir. Yeşil kahvede bulunan, klorogenik asitin sağlık açısından olumlu etkileri bulunmaktadır. Şimdi bu olumlu etkilere kısaca değinelim.

Hipertasiyon

Yeşil kahve tüketiminin yüksek tansiyon için olumlu etkiler doğurabileceği ile ilgili çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Sıçanlar ve insanlarda, hafif hipertansiyonu bulunan kişilerde kan basıncı üzerinde olumlu sonuçla alınmıştır.

Kilo Verme

Yeşil kahvenin kilo vermede etkili olduğu kanıtlanmıştır. Japonya da yapılan çalışmada, yeşil kahvedeki, kafein ve klorogenik asit kombinasyonunun, yağ birikimi ve yağ emilimini azaltıcı etkiler sağladığı gösterilmiştir.

Diyabet

Yeşil kahvenin diyabet üzerinde olumlu etkiler oluşturduğuna yönelik çalışmalar yapılmış. Diyabetik sıçanlarda yapılan araştırmada, yeşil kahvenin, kan şekeri ve insülin düzeylerini azalttığı saptanmış. Bu etkileri sağlayan ajanın klorogenik asit olduğu  sonucuna varılmıştır

Yorumlar